Wednesday, 7 January 2015

Kebiasaan-kebiasaan yang boleh merosakkan kulitKebiasaan-kebiasaan yang boleh merosakkan kulit.

Tanpa anda sedari, beberapa kebiasaan yang biasa anda lakukan ternyata mempunyai kesan buruk bagi kulit anda. Kebiasaan-kebiasaan tersebut mungkin selama ini dianggap baik untuk kulit padahal justru boleh merosakkan kulit anda. Berikut kebiasaan buruk yang boleh merosakkan kulit sehingga perlu anda elakkan, seperti yang dilaporkan oleh refinery29.com.

★Memicit jerawat
Merasa kecewa dengan jerawat atau bintik hitam yang terkumpul di hidung membuat anda rimas dan ingin sekali mengeluarkannya dengan tangan. Sebaiknya tahan keinginan anda ini.

Jerawat yang anda picit dengan tangan akan mengalami keradangan dan meninggalkan luka yang memerlukan masa lebih lama untuk menghilangkannya. Begitu juga jerawat yang boleh membuat flek hitam (jeragat) di kulit wajah anda.

★Menjilat bibir terlalu sering
Saat bibir terasa kering dan mengelupas, secara reflek anda akan ingin membasahinya dengan air liur anda. Ternyata, kebiasaan ini justru membuat bibir akan menjadi semakin kering. Selain itu, air liur juga mengandungi bakteria yang boleh membuat kulit bibir jengkel.

★Tidur dengan make up
Kebiasaan ini sudah lama dikenali sebagai kebiasaan buruk. Tetapi kebiasaan ini termasuk yang paling sering dilanggar, terutama ketika lelah selepas aktiviti seharian. Ingatlah untuk selalu membersihkan make up anda sebelum tidur. Make up terdiri atas bahan-bahan kimia yang membuat kulit tak bernafas dan juga boleh merosakkan kulit.

★Meletakkan krim wajah di bilik mandi
Bilik mandi adalah tempat lembab dan juga sarang bagi kuman dan bakteria. Anda tentu tidak ingin aneka kuman dalam bilik mandi anda berpindah ke wajah anda bukan? Sebaiknya elakkan menyimpan krim wajah dalam bilik mandi walaupun itu akan memudahkan anda.

★Menukar produk dalam masa singkat
Tidak semua produk kecantikan mempunyai kesan langsung bagi kulit anda. Gunakan secara rutin dan bersabarlah sekitar dua minggu sebelum anda memutuskan untuk menggantikannya dengan yang lain.

Setiap produk mempunyai kesan berbeza pada tiap orang, kerana itu anda tidak boleh bergantung komersial atau testimoni yang mengatakan mendapat kesan dari produk dalam masa singkat.

Dengan
 krim ajaib 786 firmaX 3 yg berfungsi menstabilkan hormon anda, anda tidak perlu lagi risau perlu memicit jerawat, masalah bibir kering, perlu memakai make up tebal, risau tempat penyimpanan atau kesan langsung kepada kulit kerana itu semua tidak perlu.

hubungi untuk maklumat lanjut:


Call/ SMS  / WhatsApp 


0123969017
0173214917


Dapatkan krim ajaib 786 firmax 3

Hubungi :

012-3969017
017-3214917
www.krim786.blogspot.com
facebook : https://www.facebook.com/krim786 No comments:

Post a Comment